22 Haziran 2012 Cuma

SEVGİLİ JOHN ( DEAR JOHN )

Geçen pazar günü okuduğum bu kitap uzun zamandır okuduğum en güzel aşk romanıydı. Bir adamın bir kadına olan aşkı ancak bu kadar zarif ve masum bir şekilde anlatılabilirdi. Evet,kitap ana kahramanımız John'un ağzından ve sanırım kitabı bu kadar sevmemin sebebi bu yani bir erkeğin ağzından anlatılmış olması.
Kitabı okurken içten içe hep John'un "Rüyalarımın Kızı" olarak tanımladığı Savannah'nın yerinde olmayı diledim fakat böyle bir şey mümkün olamayacağı için umarım birisi birgün John gibi sevebilir. Beni yer yer ağlatan bu kitaba hayran kalmamak elde değil fakat kitabın yazarına ( Nicholas Sparks ) içten içe kitabın sonundan dolayı kızıyorum. Okumayanlar olabileceği için sonunu söylemeyeceğim ama ben kesinlikle böyle bitirmezdim. Ayrıca hemen söyleyeyim belki bazılarınız bilir bu kitabın filmi de var. Adı tıpkı özgün adı gibi Dear John. Açıkçası ilk önce kitabı okuduğum için çook mutluyum çünkü bazen kitabı filme uyarlayacağız diye en güzel sahneleri kesip atıyorlar o yüzden hikaye de boka dönüyor.
Neyse,yine de önyargılı olmayalım işte size birkaç fotoğraf,fragman ve kitabın arka kapak yazısı :))






Arka Kapak Yazısı
 'Sevgili John', diye başlar mektup. Ve bu iki kelimeyle bir kalp paramparça olur, iki hayat da sonsuza dek değişir.

Gerçek aşkı bulmak öyle zor ki. Ve bulunca da kolay vazgeçemiyor insan. Vazgeçmemek de gerekiyor zaten. Hayat bambaşka gerçekleri, gerekçeleriyle beraber kapımıza getirip dayatsa da aşkı unutmamalı. John'un yaptığı gibi. İçimizden biri o. Sıradan biri. Ama işte hepimizin ki gibi onun aşkının hikâyesi de biricik ve benzersiz. "


Gençliğinin en kızgın ve öfkeli dönemini geçiren 23 yaşındaki John başka ne yapacağını bilemediği için liseden hemen sonra askere yazılmıştır. Hayallerinin kadını Savannah ile karşılaştığı vakit kendini hayatında yeni ve temiz bir sayfa açmaya hazır hisseder. Aralarındaki çekim olgunlaşıp aşka dönüşünce Savannah da kendini görev turlarına çıkan John'u sabırsızca beklerken bulur. John ise bir an evvel kalbini çalan bu kızla evlenmek ve yerleşik bir hayata geçmek istiyordur zaten. Ancak 9/11 tüm planları altüst eder. John, askeri görevine tekrar dönmesi gerektiğini hisseder. Ve ne yazık ki, iki sevgilinin arasına giren uzun ayrılık döneminde Savannah bir başkası ile duygusal anlamda yakınlaşır. “Sevgili John,” diye başlayan bir mektup okunur ve bu iki kelimeyle bir kalp paramparça olur, iki hayat ise sonsuza dek değişir. Eve dönüşünde John'un acısı büyük olacaktır. Savannah, ki artık bir başkasıyla evlidir, hâlâ onun gerçek aşkıdır. …Genç adam hayatının en güç kararı ile yüzleşmek durumunda kalır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder